Folosind plugin-ul nostru pentru Prestashop poţi emite şi trimite facturile pentru comenzile magazinului tău online.

După instalarea Prestashop , poți adăuga plugin-ul F4 din interfața de admin, mai exact în Modules > Module Manager. Click pe ‘Upload a module’ apoi pe ‘select file’ unde selectezi fișierul cu extensia zip ca în următoarea imagine:

După uploadarea plugin-ului dai click pe butonul ‘configure’, unde trebuie să specifici seria de facturi (existentă în aplicația facturează) prin prefix și sufix, iar pentru an se va lua implicit anul curent.

Poți bifa sau debifa următoarele checkbox-uri în funcție de preferințe.

De exemplu, dacă dorești generarea de facturi în facturează automat după fiecare comandă, bifezi prima căsuță, iar dacă dorești trimiterea facturii generate în facturează pe e-mail, bifezi a doua căsuță.

După instalarea plugin-ului în partea stângă, în bara de navigație va apărea F4_prestashop numele plugin-ului. Dacă faci click pe acesta te vei putea autentifica cu o cheie API generată din aplicația facturează din ‘Contul meu’, tab-ul ‘Cheie API’ click pe butonul verde ‘Generează o cheie’.

Acum poți copia cheia API generată și o poți folosi pentru autentificarea în plugin-ul de Prestashop.

În cazul în care nu alegi ca facturile să fie generate automat, poți genera factura pentru fiecare comandă.

Pentru a genera facturile, pentru fiecare comandă trebuie să mergi în tab-ul orders, să dai click pe comanda pentru care vrei să generezi factura și să apeși pe butonul ‘Generate invoice with factureaza.ro’.

După generare, facturile vor fi vizibile în tabul F4_prestashop (unde la început ne-am autentificat) cu link-uri către aplicația facturează.

!!! IMPORTANT !!!

Pentru funcționarea corespunzătoare a modulului Prestashop, este important ca versiunea minimă instalată de prestashop să fie 1.7

Spor şi la multe comenzi facturate şi achitate!

Aplicația noastră îți permite acum să oferi un plus de personalizare afacerii tale cu ajutorul funcției de setări avansate la trimiterea documentelor pe e-mail (A) și folosirea server-ului propriu de e-mail pentru trimiterea facturilor (B).

A. Personalizarea câmpurilor From și subject

Pasul 1 este să accesezi secțiunea ‘Configurări’, apoi ‘White label’ în meniul din stânga.

 

De aici poți stabili numele expeditorului și prefixul subject-ului când trimiți un document pe e-mail. De exemplu, dacă setezi NUME_FIRMA, acesta va fi înlocuit cu numele firmei tale.

B. Folosirea server-ului propriu de e-mail pentru trimiterea facturilor

!!!Atenție!!!
Nu efectuați nici o setare înainte de consultarea textului din imaginea de mai jos. Îl găsiți înainte de lista cu setările.

Pentru a folosi serverul propriu de email pentru trimiterea facturilor, trebuie mai întâi să bifezi căsuța marcată cu săgeată și să completezi câmpurile de mai jos, referitoare la adresa ta de email și serverul SMTP.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

După completare, salvezi, iar imediat după asta îți va apărea următorul text pentru simplificarea testării adresei și server-ului SMTP:
Succes și spor la facturat!

Doar facturile emise de abonamente cu calculul penalizărilor vor conţine în mod automat penalizările.

La emiterea unei facturi dintr-un abonament cu calculul penalizărilor, următoarele facturi vor genera penalizări:

– toate facturile deschise
– toate facturile închise pentru care s-a înregistrat o plată sau o chitanţă în intervalul pentru care se emite factura

Celelalte facturi închise *nu* vor genera penalizări.

Motivarea pentru 2. este dată de următorul exemplu:

* presupunem existenţa abonamentului A
* abonamentul A a generat factura F1 în data de 1 ianuarie, scadentă în 15 ianuarie
* factura F1 a fost plătită integral şi închisă în 25 ianuarie
* abonamentul A va genera factura F2 în data de 1 februarie şi va include penalizări pentru factura F1 şi anume cele 10 zile de întârziere pentru intervalul 15-25 ianuarie

Folosind API-ul, poți integra aplicația ta, sistemul tău informatic, magazinul tău online cu managementul facturilor oferit de factureaza.ro.

Informații despre API găsiți aici : https://factureaza.ro/documentatie/api