Înapoi la listă Înapoi la listă

Instalarea modulului Prestashop pentru facturare automată direct din magazinul tău online

Folosind plugin-ul nostru pentru Prestashop poţi emite şi trimite facturile pentru comenzile magazinului tău online.

După instalarea Prestashop , poți adăuga plugin-ul F4 din interfața de admin, mai exact în Modules > Module Manager. Click pe ‘Upload a module’ apoi pe ‘select file’ unde selectezi fișierul cu extensia zip ca în următoarea imagine:

După uploadarea plugin-ului dai click pe butonul ‘configure’, unde trebuie să specifici seria de facturi (existentă în aplicația facturează) prin prefix și sufix, iar pentru an se va lua implicit anul curent.

Poți bifa sau debifa următoarele checkbox-uri în funcție de preferințe.

De exemplu, dacă dorești generarea de facturi în facturează automat după fiecare comandă, bifezi prima căsuță, iar dacă dorești trimiterea facturii generate în facturează pe e-mail, bifezi a doua căsuță.

După instalarea plugin-ului în partea stângă, în bara de navigație va apărea F4_prestashop numele plugin-ului. Dacă faci click pe acesta te vei putea autentifica cu o cheie API generată din aplicația facturează din ‘Contul meu’, tab-ul ‘Cheie API’ click pe butonul verde ‘Generează o cheie’.

Acum poți copia cheia API generată și o poți folosi pentru autentificarea în plugin-ul de Prestashop.

În cazul în care nu alegi ca facturile să fie generate automat, poți genera factura pentru fiecare comandă.

Pentru a genera facturile, pentru fiecare comandă trebuie să mergi în tab-ul orders, să dai click pe comanda pentru care vrei să generezi factura și să apeși pe butonul ‘Generate invoice with factureaza.ro’.

După generare, facturile vor fi vizibile în tabul F4_prestashop (unde la început ne-am autentificat) cu link-uri către aplicația facturează.

!!! IMPORTANT !!!

Pentru funcționarea corespunzătoare a modulului Prestashop, este important ca versiunea minimă instalată de prestashop să fie 1.7

Spor şi la multe comenzi facturate şi achitate!

Înapoi la listă Înapoi la listă