Înapoi la listă Înapoi la listă

Instalarea modulului WooCommerce pentru facturare automată direct din magazinul tău online

Folosind plugin-ul nostru pentru WooCommerce poţi emite şi trimite facturile pentru comenzile magazinului tău online.

După instalarea WordPress și a modulului WooCommerce, se poate adăuga plugin-ul F4 din interfața de admin WordPress, mai exact în Plugins > Add New. Click pe ‘Upload Plugin’ apoi pe ‘Choose File’ unde selectăm fișierul cu extensia zip ca în următoarea imagine:

Click ‘Install Now’ și apoi ‘Activate Plugin’.

În cazul în care dorești să instalezi plugin-ul folosind un client FTP sau să-l testezi pe localhost, se poate instala urmând pașii: 

  1. Dezarhivezi fișierul cu extensia zip
  2. Te conectezi la server folosind un client FTP
  3. Navighezi în folderul unde ai instalat WordPress apoi în folderul wp-content/plugins (folderul modulelor) și încarci conținutul fișierului cu extensia zip
  4. În interfața de admin WordPress dai click pe Plugins > Installed Plugins și dai click pe ‘Activate’.

  1. Utilizarea plugin-ului (configurarea, autentificarea și emiterea facturilor)

După instalarea plugin-ului în partea dreaptă, în bara de navigație va apărea F4 numele plugin-ului. Dacă faci click pe acesta te vei putea autentifica cu o cheie API generată din aplicația facturează din ‘Contul meu’, tab-ul ‘Cheie API’ click pe butonul verde ‘Generează o cheie’.

Acum poți copia cheia API generată și o poți folosi pentru autentificarea în plugin-ul de WooCommerce.  

În tab-ul Settings al plugin-ului F4 trebuie să specifici seria de facturi (existentă în aplicația facturează) prin prefix și sufix, iar pentru an se va lua implicit anul curent. 

Poți bifa sau debifa următoarele checkbox-uri în funcție de preferințe. Dacă de exemplu dorești generarea de facturi în facturează automat după fiecare comandă, bifezi prima căsuță, iar dacă dorești trimiterea facturii generate în facturează pe e-mail, bifezi a doua căsuță.

În cazul în care nu alegi ca facturile să fie generate automat ai două opțiuni:

  1. poți genera factura pentru fiecare comandă 
  2. poți selecta mai multe comenzi pentru care vom genera facturile din WooCommerce tab-ul orders.

Pentru a genera facturile, pentru fiecare comandă trebuie să activezi din screen options coloana cu acțiuni ca în următoarea imagine, iar apoi vom avea vizibil butonul pentru generarea facturilor. 

Pentru a genera facturi pentru mai multe comenzi, poți selecta comenzile și te duci la Bulk Actions unde selectezi ‘Generate Invoices’, apoi click pe ‘Apply’.

După generare, facturile vor fi vizibile în tabul F4 > F4 (unde la început ne-am autentificat) ca link-uri către aplicația facturează.

!!! IMPORTANT !!!

Pentru funcționarea corespunzătoare a modulului WooCommerce, este important să îndeplinești următoarele condiții:

  • versiunea minimă necesară de wordpress este 4.7.0
  • versiunea minimă necesară WooCommerce este 3.0.0.
Cum includ TVA-ul pe factură?
Pentru a include TVA-ul pe factură trebuie să adaugi o taxă nouă pe woocommerce, iar aceasta va fi preluată în plugin-ul nostru ca și TVA.
Pentru a adăuga o taxă nouă urmează pașii din documentația woocommerce https://docs.woocommerce.com/document/setting-up-taxes-in-woocommerce/.

Spor şi la multe comenzi facturate şi achitate!

Înapoi la listă Înapoi la listă